~ Traditionell Thailändsk Massage i Halmstad ~

Pookie´s Home

Upplev thailändsk massage så som den ska vara, med kompetent personal och med många års erfarenhet i branschen.
Välkommen!

Thaimassages historia

Nuad Thai, traditionell thaimassage

Thaimassage har sitt ursprung för tusentals år sedan. Det finns ett skriftligt vittnesmål, men det är svårt att exakt avgöra när det började. Men detaljerna i thaimassage ristades i stentavlor för 2 500 år sedan som en del av den bredare thailändska religionen.

Shivaga (Shiwako) Komarpaj (Kpmalaboat).

Thaimassagens fader eller thaimassagens uppfinnare är Shivaga (Shiwako) Komarpaj (Kpmalaboat).
Han var personlig läkare för kung Gautam Buddha och kung Bimbisara av Bihar. Han är mycket känd i asiatisk folklore som modellläkare. Han anses vara en förebild doktor i traditionell medicin i många asiatiska länder.

WAT PHO

Thaimassage har en steninskription på väggen inne i Wat Pho i hjärtat av Bangkok. Wat Pho är nu centrum för utövandet av thaimassage. akupressur och andra Det finns även thaimassageskolor utspridda över hela Thailand. Vissa skolor har också lärare från Wat Pho.

UNESCO

Den 13 december 2019 tillkännagav UNESCO registreringen av thaimassage. Under det engelska namnet ”Nuad Thai, traditionell thaimassage” är det ett immateriellt kulturarv i kategorin ”Representative Cultural Heritage of Humanity”. (Representativ lista över mänsklighetens immateriella kulturarv”